Sommarnatt i Mellansjölandet - Foto och copyright Rasmus Axelsson
Mellansjölandets logotype
Startsida Om Leader Om projektstöd Nyheter Söka projektstöd Kontakt Småprojektstöd

På besök - Hantverkarna i Laxå!

Hantverkarnas nätverk i Laxå

Ingegerd Magnusson är kontaktperson för Hantverkarnas nätverk i Laxå. Nätverket är en ideell förening med idag ca 40 medlemmar.
Ingegerd arbetar i deras butik som drivs av projektpengar från Leader Mellansjölandet. Hantverken som de säljer, är tillverkade av personer i bygden, och vem som helst får lämna in sina alster till försäljning där. I butiken finns allt möjligt, från trasmattor, smycken, stickade kläder och träföremål, till ullarbeten och små möbler, men också olika pysselmaterial.
Ingegerd är eldsjälen i projektet och är själv väldigt intresserad av hantverk i olika former. För några år sedan gick hon en utbildning till tapetserare, och har en egen firma där hon kan hjälpa kunder att klä om sina möbler.
Idag har hon genom Arbetsförmedlingen en praktikplats i Hantverkarnas butik, vilket gör att hon kan vara där varje förmiddag. Resten av dagen finns Hantverkarnas medlemmar till förfogande för att hålla den öppen.
Min dröm, säger Ingegerd, är att vi också ska kunna ha kurser i olika hantverk här, tillsammans med NBV (Nykterhetsrörelsens BildningsVerksamhet).
-Vi får se hur det blir.
Det som varit bra under projekttiden säger Ingegerd, är att jag fått träffa så många olika slags människor, men också att jag har fått arbeta med mitt stora intressse, hantverk.
Nu är snart hennes praktikperiod slut och hon måste lämna butiken för att gå vidare.
Det kommer en ny kvinna hit genom Arbetsförmedlingen och hon får ta vid efter mig, säger Ingegerd, för vi kommer att driva butiken vidare i fortsättningen också.


I Hantverkarnas butik
© LEADER Mellansjölandet
Leaders logotype
Europeiska unionen -Europeiska struktur- och investeringsfondens logotype