Vinter i Mellansjölandet - Foto och copyright Milis Ivarsson
Mellansjölandets logotype
Startsida Om Leader Om projektstöd Nyheter Söka projektstöd Kontakt Småprojektstöd

På besök - Sånnaboda Bergsmansgård!

Nästan högst upp på Kilsbergskanten, strax innan Ånnaboda ligger Sånnaboda Bergsmansgård, en gård med anor från 1600-talets slut. Vi blev välkomnade av några av projektets eldsjälar, Ingrid Einarsson, Kristina Jacobsson och Roland Hylén.
Drömmen, berättar de, är att få till en gammaldags miljö dit både skolbarn och allmänhet ska kunna komma på besök och få uppleva hur det kunde vara att leva på landet för ca 100 år sedan. Roland berättar:
-Planerna är att uppföra en bagarstuga där det ska bakas bröd till försäljning och ett litet café i direkt anslutning till stugan. Vi vill också få dit en smedja och en bykstuga. Allt för att få en så autentisk miljö som möjligt. På gården finns redan en jordkällare full med gamla fina flaskor och burkar, och en öppen källa med friskt vatten.
-Inuti huset är renoveringen i full gång fortsätter han, där vill vi senare kunna ha olika möten och kurser.
-Vi har lärt oss en del under projektets gång, fortsätter Kristina. Allt tog mycket längre tid än vad vi räknade med från början, men vi har också fått erfarenhet av myndighetskontakt och delatagande av olika arrangemang. Det är ett fortsatt stort intresse från enskilda och företag.
Nu hoppas vi på ett nytt projektstöd från Leader Mellansjölandet så vi kan arbeta vidare här på Sånnaboda Bergsmansgård.

Sånnaboda Bergsmansgård

Utsikt från gården
© LEADER Mellansjölandet
Leaders logotype
Europeiska unionen -Europeiska struktur- och investeringsfondens logotype